Boek & Beeld

Woord, stem en beeld geven aan Cultureel Erfgoed Zaanse Schans
Sinds maart van dit jaar vaart rederij Windmill Cruises over de Zaan en geeft zij niet alleen zicht op de Helden van de Zaanse Schans, maar geeft zij ook woord en stem aan ze: De Molens. Voor deze bijzondere rondvaart heb ik mij mogen verdiepen in dit pareltje van een stuk Nederlands Cultureel Erfgoed om het verhaal te mogen schrijven dat in 10 talen aan boord wordt verteld. In dit verhaal krijgt elke molen zijn en haar eigen stem.  De stem van Molen de Ooievaar, de laatste in de tour, heb ik in het Nederlands ingesproken. En onderstaande promovideo heb ik in co-productie gemaakt.

 

 

The Art of the Booktrailer

Boektrailer naar een hoger plan
Informatie en verhalen worden meer dan ooit tevoren gedeeld via korte filmpjes op internet. Ook boeken worden nu steeds vaker gepromoot met korte filmpjes, ook wel boektrailers genoemd. Op dit moment staat deze ontwikkeling nog in de kinderschoenen. Veelal zijn het korte samenvattingen van het boek, weergegeven in eenvoudige powerpoint-achtige self-made filmpjes. Of het zijn interviews met de schrijver.
Maar die artistieke invalshoek die het verhaal naar een hoger plan kan tillen, zie je nog maar heel weinig.

Diepere lagen van het verhaal
En het is precies in die artistieke hoek, waar ik een verschil maak: The Art of the booktrailer. Met als doel de lezers te verleiden het boek te lezen, hen mee te nemen in het verhaal en ze bij de diepere lagen van dat verhaal te brengen. Net zoals video-clips ook die magische werking hebben; Kunstzinnige impressies van de muziek, weergegeven door de producent van de clip en de vormgeving van de grammofoonplaat en later de inlay van de cd.  Ik noem het ‘Het werk van de Muze van de Muze’: de ene artiest belicht het werk van de andere artiest.

 

Recente productie
Een mooi voorbeeld is het verhaal dat Ton Akkermans heeft geschreven in het boek “Het Witte licht, zeven tonen van de stilte”. Bij het lezen van zijn boek ontstonden bij mij beelden en interpretaties die we tot uitdrukking hebben gebracht in een boektrailer. Met het doel de boodschap van zijn verhaal verder de wereld in te brengen.
En dat vraagt om meer dan een oppervlakkige impressie. Dat vraagt om een goed script, om professioneel camera- en montage werk en een zorgvuldige ‘launch’ van  tekst, beeld en geluid. Kijk, lees en deel mee. Binnenkort is hier de boektrailer te zien.

Informatie
Voor meer informatie over mogelijkheden voor jouw boektrailer, neem gerust contact met mij op.