Verhaal & Dialoog

Een goed verhaal begint bij jezelf en eindigt bij de ander.

The Art of Storytelling – De kunst van het verhalen vertellen. Die ga je beheersen als je het vaak, heel vaak doet. Sinds 2003 inspireer ik mensen en organisaties met mijn verbeeldings- en vertelkracht.  Ik neem je mee naar andere werelden en tijden om je vervolgens met nieuwe ogen ‘thuis’ af te zetten. Een goed verhaal komt binnen, neemt je mee en zet je aan het denken. Kijk voor verhalen op www.kunstindialoog.nl

Nieuwsbrief Verhalen van Groningen

Verhalen op maat – Je kunt mij voor elke gelegenheid die je je maar kunt bedenken invliegen. Netwerkevents, Teambuilding, visievorming, openingen, symposia. Speciaal voor jou en/of je organisatie maak en vertel ik verhalen op maat. Daarnaast zorg ik ook voor een goede voorbereiding van de luistersetting. Tenslotte moet je publiek wel ‘aan’ staan om verhalen te kunnen horen. Anders kun je net zo goed tegen een muur praten.

themabijeenkomst thuisbezoek 25 mei 2016 - 53

Masterclass, Training, Coaching – Wil je de kunst van het verhalen vertellen zelf leren? Boek dan een eendaagse Masterclass of een tweedaagse Training Storytelling in a talking circle,  of een Individuele coachingssessie. Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.

Creatieve retraites – In samenwerking met beeldend kunstenaar Danielle Jaspers organiseer ik elk jaar in mei een 7-daagse Creatieve Retraite in Portugal. Tijdens deze retraite ga je onder onze bezielende leiding aan het werk met je eigen verhaal in woord en in beeld. Kijk hier voor meer informatie.

Beeldverhaal: video’s en (boek)trailers – Wil je filmbeeld geven aan een verhaal dat je wilt vertellen? Of een verhaallijn bij filmbeelden die je wilt laten maken? In samenwerking met een aantal videographers kan ik dat voor je verzorgen. Ik schrijf het schrijf het script en spreek- indien nodig- voice overs in en neem interviews af.

Dialoog- Een dialoog tussen twee of meer mensen vraagt de bereidheid om diep naar elkaar te te willen luisteren. Met uitstel van oordeel en een oprechte nieuwsgierigheid naar de wijsheid van anderen. Als we hiertoe bereid zijn, is het mogelijk om de reis van het hoofd naar het hart te maken.

Waarom de reis van het hoofd naar het hart?
Als we met het hart luisteren, horen we veel meer. Komen we meer te weten. Voelen we ons meer verbonden.  Wie wil dat nou niet? Iedereen kan het, alleen we zijn in de wereld van discussie en debat soms vergeten hoe we een dialogisch gesprek kunnen opstarten en begeleiden.

Leiderschap
Om een dialoog in jouw team, met jouw collega’s of in jouw gemeenschap op te starten, heb je te beginnen met daar leiding in te nemen. Daarmee bedoel ik dat je je sterk hebt te maken om tijd en ruimte te reserveren om dat goede dialogische gesprek met elkaar aan te willen gaan.

Workshops, trainingen, begeleiding
Ik doe je graag de kunst van dialoogbegeleiding voor in introductieworkshops of trainingen. Waarna je het daarna zelf kan. Ook kun je me gewoon inhuren om een dialooggesprek te begeleiden.Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met me op.

Wil je meer weten over de principes van de dialoog, verschillende vormen van dialoog of opdrachten die ik doe waarin het dialogisch gesprek een belangrijk onderdeel is, kijk dan op www.kunstindialoog.nl en op  www.lerenindialoog.nl

 

Verhalen ter inspiratie? Lees mijn blogs op deze site en bekijk hier de video’s en trailers die ik maak.